Kurti thotë se s’është e vërtetë që po i prish marrëdhëniet me aleatët

Kurti thotë se s’është e vërtetë që po i prish marrëdhëniet me aleatët

Aktuale March 05, 2024 - 10:53

Kryeministri i Kosovës Albin Kurti ka thënë se nuk janë të vërteta akuzat që ai është duke i prishur marrëdhëniet me aleatët, pas zhvillimeve të fundit sa i përket hyrjes në fuqi të Rregullores së BQK-së e që lidhet me dinarin serb.

Ai këto deklarime i bëri gjatë ceremonisë inauguruese të objektit të ri të Departamentit për Prodhimin e Dokumenteve, i cili funksionon në kuadër të Agjencisë për Regjistrim Civil.

Ai u pyet sa u përket akuzave të oponentëve politikë, të cilët janë duke akuzuar Kurtin se është duke i bërë dëm të madh Kosovës e duke përkeqësuar raportet me ndërkombëtarët.

Kësaj pyetjeje Kurti iu përgjigj shkurt: “Nuk është e vërtetë”, tha ai.

Sa i përket çështjes së dinarit, Shtetet e Bashkuara të Amerikë,s por edhe Bashkimi Evropian kanë qenë të përbashkuar në kritikën ndaj qeverisë “Kurti”, duke kërkuar që vendimi i BQK-së të shtyhet.

SHBA-ja, aleatja më e besuar e kosovarëve, në disa raste e ka shprehur publikisht kritikën ndaj Qeverisë së Kosovës, ambasadori amerikan në Prishtinë, Jeff Hovenier, përveç kritikave, kishte edhe një paralajmërim për mundësinë e tensionimit etnik.

Në lidhje me Rregulloren e BQK-së janë mbajtur diskutime edhe në Bruksel ndërmjet delegacionit të lartë të Kosovës dhe Serbisë. /EO