Çëshja e dinarit, Lajçaku paralajmëron takim me Bislimin

Çëshja e dinarit, Lajçaku paralajmëron takim me Bislimin

Aktuale March 04, 2024 - 18:23

Emisari evropian për dialogun Kosovë-Serbi ka përmbledhur të gjitha takimet dhe aktivitetet nga java e kaluar në kuadër të Forumit të Diplomacisë së Antalisë.

Ai ka thënë se në këtë Forum janë diskutuar tema të ndryshme e sfida me të cilat përballet rajoni, raporton zeri.innfo.

Ai ka thënë se pika kryesore e agjendës së tij në Bruksel ishte takimi ndërmjet përfaqësuesve të Kosovës dhe Serbisë për gjetjen e përgjigjeve për pyetjet e hapura për vendimin e fundit të Bankës Qendrore të Kosovës për operimin me para të gatshme - më konkretisht çështjen e ndihmës së Serbisë për njerëzit që jetojnë. në Kosovë.

“Përshëndeta angazhimin e të dy delegacioneve për t'u angazhuar në mënyrë konstruktive në gjetjen e një zgjidhjeje të qëndrueshme për komunitetet e prekura. Takimi ishte një hap i parë i rëndësishëm; megjithatë, mbeten shumë pyetje politike dhe do të nevojiten bisedime shtesë në ditët në vijim. Kjo është arsyeja pse si hap i menjëhershëm i ardhshëm do të kem një diskutim vijues me zëvendëskryeministrin e parë dhe kryenegociator të Kosovës Besnik Bislimi”, shkoi Lajçaku në Facebook. /Zëri