Mbërrin në Kosovë një kontigjent i KFOR-it turk

Mbërrin në Kosovë një kontigjent i KFOR-it turk

Aktuale February 29, 2024 - 00:00

Disa makineri të rënda ushtarake janë vërejtur teksa po hynin në Kosovë gjatë ditës së sotme.

Lidhur me këtë detaje ka dhënë KFOR-i.

Në njoftimin e Misionit Ushtarak të NATO-s në Kosovës se mjetet ushtarake i takojnë një kontigjenti të KFOR-it turk që ka mbërritur në vend.

” Ai do të zëvendësojë një njësi të trupave italiane të dislokuara më parë, si pjesë e Forcave Rezervë të caktuar për KFOR-in”, thuhet në njoftim.

“Dislokimi i kontingjentit turk pasqyron përkushtimin e palëkundur të KFOR-it për të vazhduar të ofrojë një mjedis të sigurt dhe të sigurt për të mirën e të gjitha komuniteteve që jetojnë në Kosovë dhe lirinë e lëvizjes, në çdo kohë dhe në mënyrë të paanshme, në përputhje me mandatin e tij të OKB-së bazuar në Sigurinë e Kombeve të Bashkuara, bazuar në rezolutën 1244”.

“Është gjithashtu një demonstrim tjetër konkret i angazhimit të vazhdueshëm të NATO-s drejt sigurisë së qëndrueshme në Kosovë dhe stabilitetit në të gjithë Ballkanin Perëndimor”.