Sot organizohet tryeza e rrumbullakët për Ditën Kombëtare të Boshnjakëve

Sot organizohet tryeza e rrumbullakët për Ditën Kombëtare të Boshnjakëve

Aktuale September 28, 2023 - 08:05

Zëvendëskryeministrja për Çështje të Pakicave dhe Drejtat e Njeriut, Emilija Rexhepi, organizon sot nga ora 10:00 tryezën e rrumbullakët me rastin e Ditës Kombëtare të Boshnjakëve.

Në Kosovë, sipas regjistrimit të fundit të vitit 2011, jetojnë rreth 27 mijë boshnjakë. Për Ditën e tyre Kombëtare ata zgjodhën 28 shtatorin, datën kur në Sarajevë u kthye emri kombëtar boshnjak.