LDK-ja insiston në heqjen e akcizës dhe TVSH-së për derivatet e naftës

LDK-ja insiston në heqjen e akcizës dhe TVSH-së për derivatet e naftës

Aktuale June 24, 2022 - 08:04

Lidhja Demokratike e Kosovës vazhdon të insistojë në heqjen e akcizës dhe TVSH-së për derivatet e naftës.

Mbi 400 milionë euro në vit janë të hyrat në buxhetin e shtetit nga akciza dhe tatimi mbi vlerën e shtuar për derivate. Por, opozita po i kërkon Qeverisë që të heqë dorë nga një pjesë e këtyre të hyrave.

Deputetja e LDK-së, Rrezarta Krasniqi, ka thënë për EO-në se kanë kërkuar që akciza nga 6 centë të bëhet në dy centë.

“Kemi kërkuar heqjen e akcizës dhe TVSH-së (për naftën). Qeveria nuk i ka marrë parasysh kërkesat tona si LDK. Normal që duhet të hiqet akciza, sepse qytetarët paguajnë 6 centë më shumë dhe ne kemi kërkuar mu pagu vetëm 2 centë, do të thotë të përgjysmohet akciza për naftën”, tha ajo.

Edhe dy partitë tjera opozitare, PDK dhe AAK, kanë kërkuar reduktimin, përkatësisht heqjen e akcizës dhe TVSH-së për derivate dhe produkte tjera të domosdoshme.