Hamza: I jashtëligjshëm vendimi për pagesën e energjisë për serbët – po dëmtohen qytetarët e Kosovës

Hamza: I jashtëligjshëm vendimi për pagesën e energjisë për serbët – po dëmtohen qytetarët e Kosovës

Aktuale May 06, 2021 - 16:50

Nënkryetari i Partisë Demokratike të Kosovës, Bedri Hamza në një konferencë për media ka kritikuar deputetët e pozitës për votimin e vendimit që pagesa prej 11 milionë eurosh për shpenzimet e rrymës nga serbët e pjesës veriore të Kosovës të kryhet me paratë e buxhetit të Kosovës.

Sipas tij, ky veprim nuk ka bazë ligjore sepse Kuvendi nuk ka drejtë që mbi bazën e legjislacionit në fuqi të ndërhyjë në menaxhimin e kësaj ndërmarrjeje.

“Kjo është në kundërshtim me ligjin, nuk ka bazë ligjore për shkak se KOSTT-i është ndërmarrje publike dhe 100 për qind pronë e Republikës së Kosovës ku aksionari i ushtron të drejtat e veta përmes Kuvendit të Republikës së Kosovës. Kjo është shkelje edhe e qeverisjes korporative sepse kjo ndërmarrje e ka bordin dhe Kuvendi nuk ka të drejtë mbi bazën e legjislacionit në fuqi të ndërhyjë në menaxhimin dhe në afarizmin e kësaj ndërmarrjeje”, ka thënë ai.

Ai ka theksuar se ky veprim i partisë politike në pushtet për të përkrahur një kërkesë që të shpenzohen 11 milionë euro për energjinë e shpenzuar në katër komunat veriore, dëmton qytetarët e Kosovës, që janë taksapagues të shtetit.

“Nuk është e drejtë dhe nuk është ligjore që qytetarët e komunave tjera të Kosovës të ngarkohen me pagesën e energjisë elektrike të shpenzuar në veri. Po bëhet prapë e njëjta gjë në mënyrë indirekte për shkak se këto janë para të qytetarëve të Republikës së Kosovës”, ka shtuar Hamza.

Deputeti i PDK-së ka thënë se qeveria është dashur ta adresojë këtë çështje dhe nuk ka nevojë të fshihet nga përgjegjësitë.

“Është absurde të thuhet se në mungesë të mjeteve financiare jemi detyruar që t’i zvogëlojmë pensionet, që të jepet më shumë për shëndetësi apo për diçka tjetër, a në të njëjtën kohë 11 milionë pa bazë të qartë ligjore në kundërshtim me legjislacionin në fuqi merret vendim që të autorizohet KOSTT-i për pagesën e kësaj energjie elektrike”, ka përfunduar Bedri Hamza, deputet i PDK-së. /Zëri