Infektuar: 107497
Shëruar: 104054
Vdekur: 2245
22 vjet nga masakra mbi shqiptarët në “Lagjen e Boshnjakëve”

22 vjet nga masakra mbi shqiptarët në “Lagjen e Boshnjakëve”

Aktuale April 15, 2021 - 09:13

Sot u bënë 22 vjet prejse në “Lagjen e Boshnjakëve” në Mitrovicë janë masakruar 23 shqiptarë.

Forcat serbe më 15 prill të vitit 1999, pasi kishin mbledhur rreth 80 persona në shtëpinë e Mustafë Sahitit, kishin nisur torturimin e tyre dhe vranë 23 shqiptarë në gjithë lagjen.

Shtëpia në të cilën ndodhi masakra është e shndërruar në muze. /klankosova