Infektuar: 102742
Shëruar: 89141
Vdekur: 2105
Këshilli Prokuroial suspendon nga puna Lavdim Krasniqin dhe asistenten e tij

Këshilli Prokuroial suspendon nga puna Lavdim Krasniqin dhe asistenten e tij

Aktuale March 02, 2021 - 16:09

Këshilli Prokurorial i Kosovës (KPK), pas fillimit të procedurës penale ndaj drejtorit të përgjithshëm të s ekretariatit (SKPK), Lavdim Krasniqi, me dyshimin për veprat penale Keqpërdorim i pozitës apo autoritetit zyrtar”, “Ushtrimi i ndikimit”, dhe “Dhënia e ndihmës kryesve pas kryerjes së veprave penale”, ka marrë vendim për suspendimin e të njëjtit me pagesë 50 për qind të pagës deri në marrjen e vendimit përfundimtar nga gjykata kompetente.

Po ashtu, sot Sekretariati i Këshillit Prokurorial të Kosovës ka marrë vendim për suspendimin e një zyrtareje të Sekretariatit, si e dyshuar për veprën penale “Moslajmërimi i përgatitjes së veprave penale”.

“Me qëllim të vazhdimit të funksionimit të administratës së sistemit prokurorial në përgjithësi, KPK-ja po sot caktoi Ushtrues të Detyrës së Drejtorit të Përgjithshëm të SKPK-së, Valdrin Krasniqin - Udhëheqës i Zyrës Ligjore. “, thuhet në njoftimin për media. /Zëri