Infektuar: 70185
Shëruar: 313132
Vdekur: 1616
Reagon Rusia pas dëbimit të diplomatit rus nga Shqipëria

Reagon Rusia pas dëbimit të diplomatit rus nga Shqipëria

Aktuale January 21, 2021 - 23:12

Shqipëria shpalli një diplomat rus persona non grata për shkak të shkeljeve të masave anti-koronavirus, njoftoi të enjten ministria e jashtme e Shqipërisë, citojnë mediat ruse.

Ministria kontaktoi ambasadorin rus në Tiranë, Mikhail Afanasyev, duke shprehur shqetësimin për shkeljet e vazhdueshme të masave për të luftuar COVID-19 nga diplomati i ambasadës ruse.

Diplomati duhet të largohet nga vendi brenda 72 orëve, tha ministria e jashtme e vendit në një deklaratë.

“Fatkeqësisht, në kundërshtim me premtimet, diplomati ka vazhduar të shkelë masat e ndërmarra … Me keqardhje, qeveria shqiptare vendosi të deklarojë diplomatin Aleksei Krivosheev persona non grata me detyrimin për të lënë vendin brenda 72 orëve nga njoftimi zyrtar”, thekson deklarata.

Ambasada ruse në Shqipëri tha se i konsideron pretendimet e bëra kundër diplomatit rus si të paarsyeshme.

“Ne i konsiderojmë të pabazuara të gjitha akuzat ndaj diplomatit rus të përmendura në këto dokumente. Ne gjithashtu vërejmë se zbulimi në njoftimin për shtyp i emrit të punonjësit tonë kundërshton ashpër praktikën e vendosur ndërkombëtare diplomatike,” tha misioni diplomatik rus.

Në të njëjtën kohë, Tirana shprehu shpresën se ky vendim do të perceptohet nga Moska si një masë e nevojshme për të mbrojtur shëndetin publik, dhe gjithashtu siguroi palën ruse për ndjenjat miqësore dhe një gatishmëri për të përmirësuar vazhdimisht marrëdhëniet midis vendeve.

Ministria nuk specifikoi cilat masa anti-koronavirus kishte shkelur diplomati nga veprimet e tij.

Sipas të dhënave më të fundit nga Universiteti Johns Hopkins, Shqipëria ka regjistruar gjithsej 69,238 raste të konfirmuara të infeksionit që nga fillimi i vitit 2020, me numrin e të vdekurve aktualisht në 1,291./Shekulli