Infektuar: 10988
Shëruar: 6616
Vdekur: 373
Vdes Zirafete Beqiri nga Krusha, katër djemtë dhe bashkëshorti iu zhdukën nga forcat serbe
Zirafete Beqiri nga Krusha, të cilës forcat serbe ia zhdukën katë djemtë dhe bashkëshortin.

Vdes Zirafete Beqiri nga Krusha, katër djemtë dhe bashkëshorti iu zhdukën nga forcat serbe

Aktuale July 11, 2020 - 17:03

Zirafete Beqiri nga Krusha ka ndërruar jetë sot, pa mësuar ende për fatin e katër djemve të saj dhe bashkëshortit të rrëmbyer nga forcat serbe gjatë luftës.

21 vite pas luftës ajo i ka kaluar në pritje të ndonjë lajmi për më të dashurit e saj. E ndjera sa ishte gjallë nuk ka ditur se çfarë ka ndodhur me fatin e katër bijve dhe bashkëshortit. Asnjë gjurmë e asnjë varr për ta.

Sikurse për shumë familje tjera dhe fati i familjes Beqiri mbahet peng nga shteti serb.

Lajmin për vdekjen e nënë Zirafetes e ka bërë të ditur deputeti nga radhët e Iniciativës së Re Demokratike të Kosovës(IRDK), Elbert Krasniqi.

Ai përmes Facebook-it, ka njoftuar se ka vdekur Zirafete Beqiri nga Krusha.

“Edhe njeë Neëneë ikën pa ditur varret e meë teë dashureëve teë saj! Zirafete Beqiri, iku me mallin dhe vuajtjen, pa ditur peër fatin e kateër djemveëve dhe bashkeëshortit teë saj teë zhdukur nga forcat serbe neë Krusheë. Peër 21 vite asgjëë nuk dihet peër fatin e familjes Beqiri, ashtu si dhe shumeë familjeve teë tjera nga komuniteti ynë e nga e gjitheë Kosova”, ka shkruar Krasniqi.

21 vite që nga mbarimi i luftës së viteve 98-99 në Kosovë, numri i të zhdukurve vazhdon të jetë i lartë. Sipas të dhënave të Komisionit qeveritar të Kosovës për Personat e Zhdukur, ende nuk dihet për fatin e mbi 1 mijë e 600 personave. /Zëri