Në Ferizaj sot vazhdon protesta kundër vrasjes së grave

Në Ferizaj sot vazhdon protesta kundër vrasjes së grave

Aktuale gusht 17, 2018 - 08:56
Lexo detajet

Kolektivi i aktivistëve dhe organizatave joqeveritare në Ferizaj, për të shprehur revoltën ndaj vrasjes së vajzave dhe grave, dhe dhunës në përgjithësi, organizojnë një protestë.

Kjo protestë mbahet, në orën 12:00, si vazhdim i organizimit të protestës në Gjakovë, dhe në Prishtinë!

LEXO EDHE: Rreth 800 raste të dhunës në familje këtë vit

Në njoftimin e organizatorëve thuhet se neglizhenca dhe mosllogaridhënia e institucioneve tona duhet të ndëshkohet!

“Jeta e vajzave dhe grave vlen njëlloj si e burrave, dhe askush nuk ka të drejtë të ta cënojë atë. Ne kërkojmë përgjegjësi dhe seriozitet kur bëhet fjalë për trajtimin e rasteve të dhunës në familje, ku me këtë rast ftojmë vajzat dhe djemtë, burrat dhe gratë të na bashkohen sepse bashkërisht zëri ynë është më i fuqishëm dhe kumbon më fort për institucionet; për ato/ata që nuk kujtohen se fëmijët dhe gratë janë njerëz. Dil, e trego se ti nuk pajtohesh me vrasjen e fëmijëve dhe grave. NE NUK PAJTOHEMI, Ne kundërshtojmë dhe e dënojmë një gjë të tillë. Takohemi para Kuvendit Komunal, vazhdojmë deri tek policia dhe gjyqësia, dhe kthehemi prapë tek Kuvendi”, thuhet në njoftim të organizatorëve.