Sava Janjiq i kundërpërgjigjet ashpër Aleksandër Vuçiqit

Sava Janjiq i kundërpërgjigjet ashpër Aleksandër Vuçiqit

Aktuale gusht 09, 2018 - 20:04
Lexoni më shumë detaje

Igumeni i Manastirit të Deçanit, Sava Janjiq, ka thënë se gjithmonë ka qenë kundër pavarësisë së Kosovës.

“Ata gjithnjë më akuzuan për falsifikim dhe mbështetjes së pavarësisë së Kosovës. E vërteta është se unë kam në fakt qenë gjithmonë kundër pavarësisë dhe ndarjes së Serbisë që nga fillimi i krizës në Kosovë, pasi kam besuar se kjo çon në krijimin e shtetit etnikisht të pastër shqiptar në rajon “, tha Janjiq.

Ai ka komentuar edhe deklaratën e presidentit të Serbisë Aleksandar Vuçiq se ishte angazhuar personalisht për ridefinim të kufijve me shqiptarët.

“Ndarja e cila tashmë është rënë dakord në linjat e përafërt ndërmjet Prishtinës dhe Beogradit, në thelb, është një humbje kolosale për Serbinë, për shkak të territorit të saj de-jure që do të jepet përgjatë vijave etnike – veriut të Kosovës për Luginën e Preshevës. Thënë më preciz, Serbia mban veriun e Kosovës, e cila ndonëse kontrollohet, duhet t’i jepen pjesën tjetër Kosovës dhe me sa duket një pjesë e zonës së Preshevës dhe Bujanocit”, tha ai, duke shtuar se maskat më në fund kanë rënë. /KlanKosova/