Kryeministrja serbe e thotë edhe më zëshëm: Kosova NUK është Serbi

Kryeministrja serbe e thotë edhe më zëshëm: Kosova NUK është Serbi

Aktuale qershor 20, 2018 - 16:34
Lexo detajet

Kryeministrja e Serbisë, Ana Bërnabiq përsëri ka sqaruar se si duhet të jetë zgjidhja përfundimtare ndërmjet Kosovës dhe Serbisë.

Ajo ka dhënë një qëndrim të saj, për atë se si duhet të jetë kompromisi ndërmjet dy vendeve.

“Kompromisi nënkupton se ne duhet të heqim mendimet tona se Kosova është Serbi, ose se Serbia duhet ta njohë pavarësinë e Kosovës”, kryeministrja serbe, transmeton lajmi.net.

Sipas saj, këto janë dy pozicionet më të ulëta ku duhet të fillojë diskutimi për kompromis.

Bërnabiq edhe një herë theksoi qëndrimin e saj se Serbia kurrë nuk duhet ta njohë pavarësinë e Kosovës.

“Unë personalisht mendoj se Serbia kurrë nuk do ta njohë pavarësinë e Kosovës, sepse kjo është e pamundur”, tha Bërnabiq.

Ajo shprehet se një konflikt i ngrirë nuk do të ishte në intertesin e Serbisë, dhe sipas saj duhet të punohet për një zgjidhje mes dy shteteve.

Bërnabiq shprehur edhe një herë angazhimin e Serbisë për paraqitjen e sulmeve siç i cilësoi ajo, të serbëve në Kosovë.