Basha i përgjigjet Ramës: Kryeprokurori përmes Vettingut

Basha i përgjigjet Ramës: Kryeprokurori përmes Vettingut

Aktuale dhjetor 07, 2017 - 22:51

Kreu i PD, Lulzim Basha ka thënë se kryeprokurori nuk mund të zgjidhet me një shumicë të thjeshtë dhe ai duhet të vijë përmes Vettingut.

Duke folur për emisionin “Të Pa ekspozuarit” në News24, Lulzim Basha, tha se vendi është në një krizë të thellë politike dhe opozita nuk do bëhet pjesë e lëmshit kushtetues.

“Nuk ka asgjë personale. Në situatën aktuale janë tri problem. I pari është procesi i anti- kushtetutshmërisë. I dyti është se është një proces politik, pra thotë se kemi votat vetë. Dhe problemi i tretë është se duan proces pa Vetting”.

“Mazhoranca ka bërë lojërat dhe nuk asnjë shpresë për tu ulur me Ramën në këtë lëmsh kushtetues. Vendi është në një krizë të thellë politike”.

“Ky thotë ta zgjidhim kryeprokurorin kundër Kushtetutës. Ai duhet të vijë përmes Vettingut”- tha Basha.