VV partia e parë, LDK e dyta, PDK e treta, …

VV partia e parë, LDK e dyta, PDK e treta, …

Aktuale qershor 28, 2017 - 16:34

Lëvizja “Vetëvendosje” do të jetë subjekti politik me numrin më të madh të deputetëve në Kuvendin e Kosovës. Ky subjekt do t’i ketë 32 deputetë. 

Lidhja Demokratike e Kosovës(LDK) do t’i ketë 24 deputetë në Kuvend, pasi që nga 29 deputetë sa kanë fituar si koalicion, 3 deputetë janë të AKR-së dhe 2 të Alternativës, raporton portali “Zëri.info”.

Ndërsa PDK-ja do t’i ketë 23 deputetë, pasi që nga numri i përgjithshëm prej 39 deputetëve që i kanë si koalicion PAN, AAK-ja do t’i ketë 10 deputetë, ndërsa NISMA për Kosovën 6 deputetë. / Zëri/