Dosier

Foto e papublikuar më parë: Shqiptarët nga Rahoveci të arrestuar nga policia serbe në 1998

Foto e papublikuar më parë: Shqiptarët nga Rahoveci të arrestuar nga policia serbe në 1998
14 shtator 2017 • 14 : 37

Shqiptarët nga qyteti i Rahovecit mbahen në një stacion benzine në hyrje të qytetit të Rahovecit, më 20 korrik, pasi paramailittarët serbë i kishin marrë nga shtëpitë e tyre.

Fmimages, ka gjetur foto ekskluzive të kësaj ngjarje, ku ata ishin sjellë aty, me pretendimin se kishin shtënë në policinë serbe e cila po luftonte kundër Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës në këtë qytet, pasi këta të fundit kishin ndërmarrë një aksion që ta merrnin nën kontroll Rahovecin.

Një polic serb ishte vrarë dhe nëntë policë të tjerë ishin plagosur gjatë një operacioni të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës në Rahovec, në vitin 1998.

Në Rahovec gjatë atyre ditëve policia serbe kreu krime të rënda duke vrarë dhjetëra civil të pafajshëm. 

Image

© zëri.info