“Medaljet e arta po vijnë” – “Dardanët” ftojnë të gjithë të dalin në pritje të xhudistëve tanë

“Medaljet e arta po vijnë” – “Dardanët” ftojnë të gjithë të dalin në pritje të xhudistëve tanë

Sport July 30, 2021 - 19:56
Lajmet e fundit nga sporti

“Dardanët” kanë njoftuar se do t’i organizojnë mirëseardhje xhudistëve të Kosovës, shkruan Zeri.info.

Ekipi i xhudos do të rikthehet në Kosovë të hënën e 2 gushtit, teksa “Dardanët” do të dalin në aeroport për t’i pritur.

Tifogrupi kosovar gjithashtu ka ftuar edhe të gjithë qytetarët e Kosovës dhe jo vetëm, që të bashkohen me ta në këtë organizim.

Postimi i plotë nga “Dardanët” (pa ndërhyrje):

“Paraqitjet e tyre i dhaneë ndricëim syve teë milionave shtetasve kosovareë dhe shqiptareëve neë peërgjitheësi anembaneë. Faleë paraqitjeve teë tyre, na u zbukuruan kjo stineë e vereës, duke na ngazeëllyer me medaljet meë teë reëndeësishme olimpike, ato teë artat.

E pameë veteën mbi superfuqiteë boteërore sportive. E pameë flamurin toneë mbi teë gjitheë teë tjereët. Peër dy diteë i pameë sportistet tona mbi teë gjitheë neë podium.

Ndjenjeë qeë nuk blihet. Krenari qeë nuk peërshkruhet me fjaleë. Faleënderim qeë nuk mund t’ia shprehim mjaftuesheëm ekipit teë xhudos peër aq sa e meriton.

Inspirimi meë nuk ka nevojeë teë keërkohet neë skaje teë boteës, neë keërkim teë “fenomeneëve” dhe kampioneëve teë huaj. Tashmeë, ateë e kemi brend nesh dhe do ta ruajmeë si thesar.

Ktheseë historike sportive qeë u mundeësua fillimisht faleë besimit, puneës, angazhimit dhe sukseseve teë Mbreteëresheës seë vendit, asaj qeë ia imponoi shteteve teë teëra ta orientonin syrin nga Kosova: Majlinda Kelmendi.

Milionat e azereëve, tundimet e ndryshme nga vende shumeë teë pasura, iu rezistoi, duke peërcjellur mesazhin se peërfaqeësimi i Kosoveës nuk eështeë opcion rezerveë, por pareësor, i ndjereë me zemeër dhe peërgjegjeësi.

Peërfaqeësimi i vendit nuk vendoset neë ankand sicë po beëjneë disa futbollisteë dhe basketbollisteë. Ajo u tregoi disave se neënshtrimi ndaj interesave teë ngushta nuk barasvlereësohet me buzeëqeshjen qeë mund t’ia dhurosh familjes, fisit teë gjakut, qytetit teë lindjes dhe teëreë popullit teënd. Prandaj madheështia e saj eështeë e peërjetshme dhe peër neve nuk do teë vendoset kurreë neë hije.

Majlinda na meësoi se si duhet ta luftojmeë kompleksin e inferioritetit, teë mos ndihemi keq se kush jemi dhe nga vijmeë. Ajo na meësoi qeë duhet ta ndjejmeë flamurin e Kosoveës dhe himnin e saj. Ajo u shndeërrua neë frymeëzim peër teë gjitheë shoqeërineë kosovare dhe shqiptareët aneëkeënd.

Majlinda na dha oksigjen, edhe kur ndiheshim si shoqeëri teë deprimuar apo neë shock-terapi.

Sot, lavdineë e saj vendosen ta trasheëgojneë Distria Krasniqi dhe Nora Gjakova. Hapave teë tyre me keëteë inercion do teë rrugeëtojneë edhe Loriana Kuka, Akil Gjakova dhe xhudisteë teë tjereë.

Toni Kuka, pa teë cilin gjithcëka do teë ishte e vakeët, e cëmojmeë deri neë pafundeësi. Ai, seë bashku me trajnereët si Lah Limani, neë disiplinat sportive luftarake dhe peërgjitheësisht neë analet e historiseë seë sportit kosovar, zeë vend teë peërjetsheëm, si udheërreëfyesi i njeë epoke qeë eë sheënoi, peër ekipin e tij, veteën dhe posacëeërisht peër mbareë Kosoveën.

Mesazhi sublim qeë na dha ekipi olimpik i Kosoveës me peërfaqeësuesit e saj nga xhudo, eështeë se, pavareësisht veështireësive dhe rrugeës me pengesa, teoria e "teë pamundureës”, eështeë veteëm teori justifikuese neë leteër, sepse neëse neve i peërvishemi puneës dhe angazhohemi peër ateë qeë synojmeë teë arrijmeë, ateëhereë e prekim cëdo cak.

Ishin meëngjese magjike ato qeë na dhuruat. Neve, si tifogrup Dardaneët, si kompensim modest na mbetet t’jua organizojmeë njeë mireëseardhje teë ngrohteë, me cë’rast ftojmeë bashkeëqytetareët e Kosoveës dhe cëdo shqiptar edhe me gjereë kufijve teë saj, teë na bashkohen.

Faleminderit qeë i dhateë dekorin meë teë bukur neë boteë keëtij vendi: arin. Jemi teë vegjeël si vend, por teë mbushur me ari.

MIREë SE VINI NEë TOKEëN TUAJ!”. /Zeri.info