Bëhet viral gjesti i shëmtuar nga “Miss Tajlanda” kur Sheynnis Palacios shpallet “Miss Universe”

Bëhet viral gjesti i shëmtuar nga “Miss Tajlanda” kur Sheynnis Palacios shpallet “Miss Universe”

Showbiz November 20, 2023 - 14:34

Skena e fundit e konkursit të “Miss Universe 2023” shkaktoi polemika në rrjetet sociale, ku reagimi i “Miss Tajlanda” kur dëgjoi se “Miss Nikaragua” kishte fituar ishte mosrespektues.

Në total, 84 vende u përpoqën të fitonin konkursin, por vetëm një mund ta bënte këtë dhe ajo shkoi për Sheynnis Palacios nga kombi i Amerikës Qendrore në konkursin e mbajtur në El Salvador, gjithashtu në Amerikën Qendrore.

“Cilësia që më ka frymëzuar dhe ka frymëzuar miliona gra dhe vajza është përulësia dhe aftësia për të vlerësuar gjërat e vogla. Sepse këtu është gjëja më e vlefshme: thelbi i të qenit njeri”, tha Palacios në këtë ngjarje.

Anntonia Porsild nga Tajlanda reagoi keq për të përfunduar në vendin e dytë pas Palacios, “Miss Universe” e re, duke mos bërë asnjë përpjekje për të përqafuar apo treguar dashuri ndaj kundërshtares së saj.

Vendi i tretë shkoi për Moraya Wilson e Australisë, e katërta për Karla Guilfu e Porto Rikos dhe e pesta për Camila Avella e Kolumbisë.

Reagimi i “Miss Tajlandës” nuk ishte e vetmja gjë që krijoi polemika në “Miss Universe”. Fustani i saj gala shkaktoi diskutime në rrjetet sociale pasi disa fansa thanë se ishte shumë transparent dhe se praktikisht zbulonte pjesët e saj më intime.

Përfshirja e transgjinorëve në konkurrencë ishte një temë tjetër shumë përçarëse në një sërë industrish si garat sportive apo bukurie, por “Miss Universe” bëri një hap të madh në vitet 2020 duke përfshirë dy gra trans në eventin e tyre të 2023.

Në konkurs u shfaq Rikkie Kolle, një grua trans 22-vjeçare nga Holanda, e cila është gjithashtu një aktiviste e lëvizjes LGBTQ. Asaj iu bashkua Marina Machete , 23 vjeçe, e cila përfaqësonte Portugalinë. /Telegrafi