‘Dark Knight’, debutimi singël i Rinorit, producentit të talentuar 17 vjeçar

‘Dark Knight’, debutimi singël i Rinorit, producentit të talentuar 17 vjeçar

Showbiz September 22, 2016 - 16:01

Rinor Kastrati është  një talent i rrallë. Sapo ka mbushur 17 vjet, sjell me vete ekspertiza muzikore, të cilët e bëjnë të duken si vepra madhore në biznes. Që nga mosha e tij pesë vjeçare është rrotulluar kosmosi i djaloshit nga Stuttgarti me prejardhje Shqiptare rreth muzikës.

Tani ka ardhur koha që të njoftohej publiku me dashurinë e tij ndaj produksionit, komponimit, shkruarja  e teksteve muzikore dhe Dj. Më 23 Shtator 2016 do të publikohet debutim singli “Dark Night”. Ajo do të simbolizon, çfarë më rrethi i tij veç më e din: Më në fund erdh koha qe te del jashtë nga e Tonstudios, dhe së shpejti do të ngjitej skena botore.

“Dark Night“ fillon së pari me tone të pianos, dhe pas pak zhvillohet në një Deep-House-Numër absolutisht vallëzues. Hook-i i kënduar fuqishëm e thekson dukshëm potencialin e këngës për hit dhe e bën që pas pak sekondash këmbët dhe duart të lëvizin në takt.

Gjithashtu duhet të theksojmë se ka edhe ndikime të Tropical-House tek kënga “Dark Night”. Tingujt reggae tek Hook tingëllojnë në krahasim butë, por lehtazi ngrihen lartë. Menjëherë tek singli i tij i parë shfaq producenti muzikor me rrënjë shqiptare se ka prirje për prodhimin e Beats-ave funksionale, shkruarja e tekstit muzikor e përshtatur me aktualitetin dhe Hooks që mbahej mend. Pra thënë shkurt, përfshirë janë të gjitha çfar nevojitej për të komponuar një Hit të mirë.

Debutim Singli i Rinorit lidh zërat temporike me një vokal të shpejt dhe do të mund të etablohet në stinët e ardhshme të ftohta tek klubet si një numër absolut për vallëzim. Por jo vetëm në nivelin kombëtar, por gjithashtu edhe në atë ndërkombëtar dëshiron Rinori që të kujdesej për një ndjesi muzikore.

Dhe atij i vjen për shtati pobliciteti aktual e motrës së tij Dafina. Me singlin e saj të ri “Shot Calling” në qe eshte nje  super start Ne MTV dhe media tjera botërore. Kënga u komponua nga vet Rinori.

Debutim singli “Dark Night” e Rinorit do të publikohet më 23 Shtator 2016 përmes shtëpisë muzikore “Records 17”. Në po të njëjtën ditë do të publikohet edhe videoklipi i këtij singlit. Këtu regjinë dhe kamerën e udhëheq vet Rinori që lë të kuptohet se kemi të bëjmë me një 17 vjeçar që është multitalent, e  këtë si Kompozitor, shkruarje te teksteve, Rgjisor dhe Kameraman.

Producenti Muzikor 17 vjeçar Rinori dëshiron të lartësohet në karrierë

Që nga mosha pesë vjeçe DJ i sotëm dhe Producenti Muzikor Rinor Kastrati nofka Rinor e humbi zemrën e tij në muzikë. Dhe kështu nuk është për tu çuditur që 17 vjeçari shikon ardhmërinë e tij me një suskes më afat gjate në aspektin muzikor. Dashuria e tij për muzikën kishte lindur që kurrë ka qenë voglush me një talent të veçantë. Falë orëve muzikore në piano të mbajtura më parë, është shfaqur për herë të parë në skenë qysh në moshën gjashtë vjeçare dhe e kishte mahnitur publikun e tij. Me kalimin e viteve pasuan edhe shumë shfaqje të tjera si dhe shkollime të  ndryshme në lëmin e muzikës klasike dhe të popullarizuar.

Në moshën dhjetë vjeçare ka marr orë në shkollën për baterist  “Drummers Focus” nën udhëheqjen e bateristit të popullarizuar Andy Witte. Një vit më vonë, kishte nisur në mënyrë autodidakte për të mësuar prodhimin e  muzikës. Me programet e thjeshta kompjuterike, krijonte veprat e tija të para. Ai zhytej në zhanre të ndryshme muzikore dhe krijoi një numër të madh veprash muzikore.

Pasionin e tij e gjeti në Electronic Dance Music (EDM) dhe Tropical House. Mandej nuk zgjati shumë kohë kur karshi prodhimit të Beats-ave, nisi të mëson edhe DJ. E thënë, e bërë! Në bashkëpunim me Multi Award – Winning DJ & Producentin Muzikor Thies Janknecht, Rinori pati sukses që diturinë e tij të thellonte edhe më tej në këtë drejtim si dhe lidhi kontakte të rëndësishme.

Shumë anshmërinë muzikore Rinori e dëshmoi së fundit në bashkëpunimin me motrën e tij Dafinën. Këngëtarja me zërin e saj të mrekullueshme tani më është  një Superstar. Për suksesin kontribuoi edhe vëllai i saj. Ngase ai është producenti i këngës aktuale “Shot Calling”. Kënga e saj aktuale është ngritur lartë në Top Listën 10 e DJ-Charts Zvicerane si dhe kjo kënga Transmetohet shumë shpesh në TV Stacionet Muzikore MTV dhe VIVA, GoTv bile tani eshte ngritur ne vendin e 10 duke lënë pas shume Emra Botror. Bashkarisht ka punuar në Albumin e parë aktuale të Dafinës. Por tani Rinori dëshiron që së pari të starton me veprat e tij. Me singlin e tij “Dark Night”, e cila do të publikohet më 23 Shtator 2016, do të del për herë të parë nga hija e tonstudios. Për këtë ka formuar edhe shtëpinë muzikore “Record17”. Për të ardhmen talenti muzikor ka synime të shumta. Përpos punës si producent gjithashtu dëshiron që të qëndron prapa kamerave. Për t’ia arritur ai vendosi që vet të ketë dorë në videoklip dhe kësisoji edhe udhëheqi vet edhe regjinë.

Dajloshi nga Stuttgarti me prejardhje nga Kosova jo vetëm që ka prirje për muzikë, ai gjithashtu posedon talente të shumë anshme artistike. Andaj dhe sot mesazhi i tij është “Sky is the limit” (Qielli është kufiri)./Zeri/