Nëse keni mbushur 30 vjeç këto analiza shëndetësore duhet t’i bëni patjetër

Nëse keni mbushur 30 vjeç këto analiza shëndetësore duhet t’i bëni patjetër

Shëndetësi November 20, 2023 - 23:34

Do të ishte shumë mirë nëse do të jetonim të shëndetshëm deri në ditën e fundit. Disa njerëz madje mund të kenë sukses.

Ata madje mund të arrijnë një moshë të vjetër, pa probleme të veçanta shëndetësore. Është ADN e mirë, është ushqimi, vendi, marrëdhëniet dhe mijëra faktorë të tjerë që mund të ndikojnë në jetëgjatësinë e mirë.

Mund të mos e dimë se si do të zhvillohet shëndeti ynë, por ajo që dimë me siguri është se sa më herët ta kapim një problem shëndetësor, aq më i mirë do të jetë trajtimi i tij.

 Pra, mos prisni derisa të shihni një simptomë, por të paktën bëni rregullisht testet bazë që do të gjeni më poshtë, veçanërisht nëse jeni mbi 30 vjeç:

Kontroll kardiak
Testet biokimike
Mamografia
Depistimi për kancerin e zorrës së trashë
Kontrolli i presionit të gjakut
Testi i densitetit të kockave
Ekzaminimi i legenit dhe Paptesti
Ekzaminimi për aneurizëm të aortës abdominale
Ekzaminimi i syve
Testet e shpeshta të urinës.