Studim: Infeksioni i mishrave të dhëmbëve, rrezik për zemër

Studim: Infeksioni i mishrave të dhëmbëve, rrezik për zemër

Shëndetësi November 20, 2023 - 22:42

Ekspertët shëndetësorë kanë bërë të ditur se infeksioni i mishrave të dhëmbëve mund të shkakojë edhe shumë sëmundjet në zemër.

Sëmundja e mishrave të dhëmbëve, mund të shkaktojë një sërë problemesh dentare, duke filluar nga era e keqe deri te gjakderdhja dhe humbja e dhëmbëve.

Por, studiuesit kanë zbuluar se kjo mund të lidhet me çrregullime shumë më serioze diku tjetër në trup – në zemër.

Sipas një studimi, infeksioni i dhëmbëve mund të çojë në një rrahje zemre të parregullta.