Infektuar: 67906
Shëruar: 59174
Vdekur: 1587
Si të shmangni helmimin nga ushqimi në kohë festash

Si të shmangni helmimin nga ushqimi në kohë festash

Shëndetësi January 02, 2021 - 10:10

Helmimi nga ushqimi është një problem i zakonshëm megjithatë është gjithashtu një që shpesh mund të parandalohet.

Shumë raste janë të lehta, dhe mund të bëhet më mirë pa trajtim. Por disa raste mund të jenë aq të rënda saqë mund të kërkohet shtrimi në spital dhe me pandeminë aktuale, është një gjë që duhet të shmanget.

Si mund të shmangni helmimin me ushqim në kohë festash?

Në një studim të botuar në Bibliotekën Kombëtare të Mjekësisë të SHBA Institutet Kombëtare të Shëndetit, u hulumtuan këshilla për të shmangur helmimin nga ushqimi.

Studimi renditi pikat kryesore për të mbajtur mend të cilat përfshijnë:

Shmangni qumështin dhe lëngjet e frutave që nuk janë të pasterizuara

Gatuajeni plotësisht ushqimin, veçanërisht mishin e kuq, shpezët dhe vezët

Ushqimet që nuk gatuhen para se të hahen, siç janë pemët dhe perimet e freskëta, duhet të shpëlahen nën ujë të rrjedhshëm

Lani duart me ujë të nxehtë dhe me sapun para dhe pas përgatitjes së ushqimit

Mbroni ushqimin tuaj nga insektet dhe kafshët

Qëndrimi i hidratuar është një nga gjërat më të rëndësishme që dikush mund të bëjë për të ndihmuar në helmimin nga ushqimi

Çdokush mund të marrë helmim nga ushqimi, por disa grupe njerëzish kanë më shumë të ngjarë të sëmuren dhe të kenë një sëmundje më serioze, vunë në dukje Qendrat për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve. /telegrafi