Infektuar: 38431
Shëruar: 23754
Vdekur: 989
Gështenjat, të mirat e tyre për shëndetin

Gështenjat, të mirat e tyre për shëndetin

Shëndetësi October 18, 2020 - 08:48

Gështenja, përveç se është tejet e shijshme për t’u ngrënë, ajo përdoret edhe për trajtimin e hemorroideve, prostatës së zgjeruar dhe venave.

Ekstrakti i farës së gështenjës përmban escin, një komponent që stabilizon muret e enëve të gjakut venoz, duke reduktuar kështu pamjen e fryerjes dhe ënjtjes, si dhe dhimbjet e këmbëve.

Për t’i trajtuar më mirë këto sëmundje, rekomandohet konsumimi i çajit të përbërë nga gështenja.