Infektuar: 10795
Shëruar: 6411
Vdekur: 365
Jeni shëruar nga virusi? Me patjetër lexojini këto këshilla e rregulla

Jeni shëruar nga virusi? Me patjetër lexojini këto këshilla e rregulla

Shëndetësi July 30, 2020 - 09:37

Personat që janë shëruar nga COVID-19, duhet të dinë si të sillen në jetë pas këtij virusi. Faktorët kryesor që ndihmojnë në rikuperim, janë ushqimi i shëndetshëm, reduktimi i stresit, higjiena dhe testimi.

Mjekët kanë dhënë disa këshilla për personat që janë shëruar nga COVID-19.

Mënyra e jetesës është faktori kryesor që ndihmon rikuperimin. Pushimi, ushqimi, i shëndetshëm dhe reduktimi i stresit janë më e mira që mund të bësh për vetën në muajin pas shërimit. Mjekët japin disa këshilla për periudhën pas COVID-19.

Njëra nga to është ushqimi i shëndetshëm, ku duhet të evitohen ushqimet e rënda dhe të dëmshme. Duhet të reduktoni mishin dhe gjithashtu të hiqni sheqerin.

Higjiena është tjetër këshillë, pasi që ndihmon në mos shpërndarjen e virusit.

Pushoni, duke bërë gjumë të mirë dhe duke reduktuar stresin. Praktikoni gjumë në mesditë.

Vitamina D është e rëndësishme të merret, pasi që ndihmon në rikuperim. Ushqimet si peshku, vezët, lëngu i portokallit kanë më shumë vitaminë D. Mund të merrni edhe suplemente vitaminë D, shkruan Gazeta Metro.

Ruani vigjilencën vëzhgo kohë pas kohe frymëmarrjen dhe funksionimin e mushkërive. Në disa shtete është raportuar se te ndonjë pacient, ka pasur rikthim të simptomave disa javë pas shërimit që ka kërkuar hospitalizim. Planifiko me kohë ku të lajmërohesh dhe ku mund të shtrihesh në spital në një rast të tillë.