Infektuar: 5118
Shëruar: 2370
Vdekur: 108
Ankthi ju bën të shëndoshë, të sëmurë dhe në depresion… këtu keni 10 barishte që mund të ju bëjnë mirë

Ankthi ju bën të shëndoshë, të sëmurë dhe në depresion… këtu keni 10 barishte që mund të ju bëjnë mirë

Shëndetësi June 30, 2020 - 16:13

Problemet me shëndetin mental janë shumë të zakonshme, edhe pse shumica e njerëzve nuk mendojnë ashtu.

Një i vlerësuar në katër amerikanë do të përjetojë një çrregullim të shëndetit mendor, të tilla si depresioni ose ankthi, në një vit të caktuar, duke i bërë antidepresantët recetën e dytë më të zakonshme në Shtetet e Bashkuara, shpjegon Dr. Jennifer St. Sauver, transmeton lajmi.net.

Fatkeqësisht, ilaçet kundër depresionit të përshkruar zakonisht si Benzodiazepines kanë efekte anësore serioze:

Ndryshim të humorit

Të folurit të ngathët ose vështirësia në të folur

Humbja e koordinimit

Probleme në ecje

Problemet e kujtesës

Zverdhje të syve ose lëkurës

Konfiskimet

Para se të përdorni medikamente të ndryshme kundër ankthit, këtu keni 10 barishtet natyrale për ankthin që ja vlen të provohen, shkruan daily health post.

Lulja e paisonit

Rhodiola

Lavender

Ashwagandha

Kamomil

Vanilla

Valerina

St. John’s Wort

Balm limoni

Rosemary.