Infektuar: 4512
Shëruar: 2156
Vdekur: 97
Ushtrimet kanë përfitime të prekshme për njerëzit me diabet

Ushtrimet kanë përfitime të prekshme për njerëzit me diabet

Shëndetësi May 23, 2020 - 10:04

Diabeti është një sëmundje kronike e shkaktuar nga nivelet e larta të glukozës në gjak gjatë një periudhe të gjatë kohore.

Muskujt tuaj janë vendi kryesor i pastrimit të glukozës. Disa glukoza ruhen në mëlçinë tuaj, por muskujt tuaj ruajnë më së shumti, transmeton lajmi.net.

Pas një vakt, glukoza e gjakut do të shkojë së pari në muskujt dhe mëlçinë, kur ato të jenë të plota, qelizat tuaja yndyrore do të ruajnë ekstra.

Kjo nënkupton që është shumë e rëndësishme që ju ti jepni ndihmë muskujve që të menaxhoni nivelin e duhur të glukozës.

Pa të është shumë e vështirë që të menaxhoni nivelin e  duhur të sheqerit në gjak. Aktivizimi i muskujve tuaj rregullisht do ti bëjë ato të etura për glukozë.

Kur të rinjtë e shëndetshëm ulen shumicën e kohës gjatë ditës, për vetëm një ditë, ata më pakë sensitive në insulinë, shkruan alternative medicine.

Gjithashtu nëse qëndroni ulur për një kohë të gjatë mund të zvogëlojë përfitimet shëndetësore të një rutine të rregullt me ushtrime.

Mundohuni që ta bëni si rutinë ecjen për disa minuta para punës dhe të njëjtën gjë pas punës, shkruan Natural Solutions Magazine. Ngjiti shkallët në vend të përdorimit të ashensorit, ec rreth ndërtesës gjatë kohës së pauzës, merre çdo mundësi që mundesh për të ecur.

Sa më shumë që të lëvizni aq më shumë keni mundësi të kontrolloni shëndetin tuaj.