Mbajeni larg, ky objekt në shtëpinë tuaj fsheh shumë rreziqe

Mbajeni larg, ky objekt në shtëpinë tuaj fsheh shumë rreziqe

Shëndetësi January 16, 2020 - 20:46

Cassie Hodges, nga New South Wales, Australi, ka përjetuar një tragjedi të tmerrshme të shkaktuar nga një tenxhere me presion dhe vendosën që historinë e tyre ta ndanin përmes një postimi i cili është shpërndarë mbi 15.000 herë në mediat sociale.

Në përgjithësi, tenxherja me presion është një shpikje shumë e dobishme që ju lejon të gatuani mish, perime dhe produkte të tjera, pa qenë i pranishëm vazhdimisht në kuzhinë dhe pa pasur nevojë për t’i kontrolluar ato.

Por në të njëjtën kohë, tenxherja me presion fsheh shumë rreziqe, ndaj ky rast është shumë i rëndësishëm për t’u marrë në konsideratë nga të gjithë ata që e përdorin. Për të shpejtuar procesin në gatim, krijohet një presion i tepërt. Ajri i ngjeshur brenda pajisjes është i aftë të shkaktojë dëm serioz për njerëzit.

Cassie lë fëmijët e saj në dhomë dhe shkon drejt kuzhinës për të fikur sobën dhe të hapte valvulën e lëshimit të presionit. Avulli i doli lart siç është normale. Më pas kapaku i tenxheres shpërtheu, e kjo për shkak se lëshimi i presionit nuk kishte përfunduar ende, transmeton OraNews.

Ajo ka shpjeguar se kapaku i tenxheres fluturoi dhe një pjesë e supës shumë e nxehtë ra mbi trupin e saj dhe të bashkëshortit.

Gruaja hoqi direkt rrobat dhe u drejtua drejt dushit. Pasi bëri dush me ujë të ftohtë ajo dhe bashkëshorti i saj u nisën me ambulancë drejt spitalit, ku të dy kishin marrë djegie të mëdha në kraharor, dhe bark.

Burri i saj kishte shumë plagë serioze në stomak sepse nuk arriti të futeshe në dush. Dhimbjet e tyre kanë qenë të tmerrshme dhe të dy dhe fëmijët e tyre ndihen më të frikësuar se kurrë. Përmes këtij postimi çifti i bën thirrje të gjithëve atyre që përdorin këto tenxhere dhe të jenë më të vëmendshëm se kurrë.