Infektuar: 4512
Shëruar: 2156
Vdekur: 97
Gabimi më i madh që e bëni me hudhrën dhe me të cilin vriten veprimet e saj antikancerogjene

Gabimi më i madh që e bëni me hudhrën dhe me të cilin vriten veprimet e saj antikancerogjene

Shëndetësi October 17, 2019 - 14:38
Detajet

Herën tjetër prisni së paku 15 minuta pasi ta keni grirë hudhrën

E “hidhni”menjëherë hudhrën në tenxhere sapo ta pastroni? Është gabim! – transmeton Telegrafi.

Mënyra më e mirë që të përftoni të gjithë përbërësit antikancerogjenë nga hudhra është që ta pritni në copëza të imëta dhe të prisni së paku 15 minuta para se ta zini. Përse?

Pikërisht ajo është koha e nevojshme për enzimat të cilat gjenden në hudhër që të përzihen dhe të veprojnë në kombinim me përbërësit e tjerë të hudhrës dhe në këtë mënyrë prodhohet alicina.

Alicina është përbërës e cila lidhet me preventiven e kancerit, ndërsa nxehja e vrullshme pikërisht shkatërron këtë enzimë nga e cila krijohet alicina.

Prandaj, është më së miri të prisni 10 deri në 15 minuta para se ta zini.