Lëngu i trangullit ruan shëndetin e dhëmbëve

Lëngu i trangullit ruan shëndetin e dhëmbëve

Shëndetësi August 10, 2019 - 13:57
Detajet

 Do të ishte më mirë që ky lëng të kombinohej me karotë, spinaq ose edhe me sallatë jeshile, transmeton "Zëri.info".

Lëngu i trangullit është një nga lëngjet më natyrale dhe të shëndetshme.

Trangujt bëjnë të mundur rritjen e flokëve dhe shtresëzimin e thonjve. Për më tepër, ky lloj lëngu ndihmon në përmirësimin e dhëmbëve nëse ata janë në gjendje të keqe dhe mishrat e tyre, meqë përmbajnë kalcium dhe fosfor.

Do të ishte më mirë që ky lëng të kombinohej me karotë, spinaq ose edhe sallatë jeshile. Bashkimi i tyre përbën një kurë të mirë në trajtimin e reumatizmës dhe të dhembjeve të kyçeve. Përveç këtyre dobive, lëngu i trangullit ndihmon jashtëzakonisht shumë te problemi me peshën e tepërt./ZËRI