Infektuar: 9869
Shëruar: 5480
Vdekur: 303
A ndikon alkooli në shëndetin tuaj mendor?

A ndikon alkooli në shëndetin tuaj mendor?

Shëndetësi July 19, 2019 - 21:29
Detajet

E dija shumë më herët që kur zgjohesha pas një natë kur kam pirë, ndikonte ne mendjen time, ashtu siç kishte ndikim në trupin tim.

Zgjoheja shumë keq, sikur i kam bërë ndojkujt diçka të keqe – edhe pse shoqëria më thonin që jam sjellur mirë. Kur mbusha 25 vjeç, mjfatonte vetëm një gotë verë të më bënte të ndjehem keq  dhe e shqetësuar. Më vonë, sa herë që pija të nesërmen më kapte një lloj ankthi, humbja vetëbesimin, motivimin, madje disa herë u zgjoja komplet me djersë dhe duke u dridhur”.

Kjo është arsyeja se pse Milly Gooch ka vendosur të heq dorë nga pijet alkoolike. Ajo nuk ka pasur probeleme me varësi, por ankthi pas natës pinte, e bëri atë që mos të kishte asnjë lloj kontakti me alkool. Tani 25 vjeçarja, gazetare, nuk ka provuar alkool që 18 muaj dhe ka vërejtur ndryshime të mëdha sa i përket shëndetit mendor.

Dhe tani ajo është duke u munduar që zbulimin e saj ta shpërndaj edhe me të tjerët. Ajo thotë se ju nuk mund ta vëreni, por është një dallim i madh sa i përket shëndetit mendor.