Inteligjenca artificiale zbulon kancerin e lëkurës më mirë se mjekët

Inteligjenca artificiale zbulon kancerin e lëkurës më mirë se mjekët

Shëndetësi maj 30, 2018 - 09:14

Një rrjet i specializuar nervor arrin një normë hit 95 për qind në diagnozën e kancerit të lëkurës. Mjekët punojnë më keq.

Një kompjuter është diagnostikuar në një studim të kancerit të lëkurës i besueshëm si një dermatolog.

Grupi i kërkimit nga Gjermania , Shtetet e Bashkuara dhe Franca ka ndihmuar më shumë se 100,000 imazhe për të dalluar melanomat e rrezikshme nga lindjet për Inteligjencën Artificiale (AI).

Kompjuteri u testua më pas në krahasim me 58 dermatologë nga 17 vende. Mesatarisht, mjekët përdorën fotografi për të identifikuar 86.6 përqind të kancerit të lëkurës, CNN 95 për qind.

Sipas shkencëtarëve, çdo vit rreth 232,000 raste të reja të kancerit të lëkurës së diagnostikohen në mbarë botën . 55,000 njerëz vdesin çdo vit nga sëmundja e lëkurës.