Pse nata mund të jetë koha më e rrezikshme gjatë valëve të të nxehtit

Pse nata mund të jetë koha më e rrezikshme gjatë valëve të të nxehtit

Lifestyle June 26, 2021 - 22:19

Shumë njerëz e kuptojnë kërcënimin e rreziqeve shëndetësore të lidhura me nxehtësinë gjatë ditës, por shumë prej tyre nuk mund ta kuptojnë se rreziqe të barabarta janë ende të pranishme gjatë natës.

Pasi perëndon dielli, duket sikur temperaturat nuk janë aq të nxehta, por temperatura jashtë mund të mos jetë ftohur aq sa duhet për trupat tanë, që janë ekspozuar ndaj nxehtësisë pothuajse gjatë gjithë ditës.

“Të moshuarit, fëmijët, njerëzit me sëmundje kronike etj., mund të mos e kuptojnë që temperatura e tyre po rritet, në krahasim me ditën kur janë zgjuar dhe e vënë re se diçka nuk shkon,” tha për Healthline Dr. Baruch Fertel, mjek i urgjencës në Klinikën Cleveland.

Përpos kësaj, sigurohuni që ambienti ku do të flini të jetë i freskët dhe pini shumë ujë./anabel

 

Fertel sugjeron që të shmangni çdo aktivitet të zellshëm, si ushtrimet fizike ose ngritjen e sendeve të rënda, gjatë këtyre orëve të mbrëmjes kur trupi nuk ka qenë në gjendje të qetësohet.