Infektuar: 15472
Shëruar: 13278
Vdekur: 622
Letra më e bukur e dashurisë e të gjithë kohërave

Letra më e bukur e dashurisë e të gjithë kohërave

Lifestyle January 22, 2020 - 23:47

Një urim i përzemërt për ditëlindje nga Johnny Cash për bashkëshorten e tij, June, është votuar si letra më e bukur e dashurisë e gjithë kohërave.

Shkruar në 1994-ën, mesazhi përçohet qartë nga këngëtari debutues në filmin ‘Man in Black’ duke përcjellë shprehjet, ‘ti je objekti i dëshirës sime, arsyeja tokësore e ekzistencës sime’, dhe duke prekur citime nga Keats, Churchill, Jimi Hendrix dhe nga dy yjet hollivudianë, Richard Burton dhe Liz Talyor.

Legjenda e muzikës Country, Johny Cash i shkruan bashkëshortes në prag të Shën Valentinit me rastin e 65-vjetorit të lindjes së saj -‘Gruas më të mrekullueshme që kam njohur ndonjëherë’, është cilësuar si një xhest tepër prekës.

“U rritëm bashkë dhe u mësuam me njëri tjetrin. Mendojmë njëlloj dhe lexojmë njëri-tjetrin. Dimë çfarë duam pa pyetur njëri –tjetrin. Ndonjëherë edhe grindemi ose e marrim njëri-tjetrin për të mirëqenë.
Por ndodh, si sot, që unë të bie në mendime dhe kuptoj që jam me fat, sepse kam ndarë jetën me gruan më të mrekullueshme që kam njohur.
Ti je ende tërheqëse për mua dhe je frymëzimi im, arsyeja tokësore e ekzistencës sime, të dua shumë.”

Ai përcjell edhe fjalët e Mbretit Henri VII dedikuar një prej shumë grave të tij, Anna Bolenës në 1527-ën.

“Lutem të di me fjalët e tua qëllimin që prek dashurinë tonë. Zemra e varfër më shtrëngon të marr një përgjigje, duke qenë i plagosur për më shumë se një vit nga shigjeta e dashurisë dhe ende i pasigurt nëse do dështoj apo fitoj një vend në zemrën tënde.”