Infektuar: 4931
Shëruar: 2267
Vdekur: 102
Përbërësit bimorë ndalojnë efektin e trajtimit tek pacientët me kancer

Përbërësit bimorë ndalojnë efektin e trajtimit tek pacientët me kancer

Lifestyle November 14, 2019 - 13:29
detajet

Pacientët nga kanceri duhet t’u tregojnë mjekëve të tyre nëse marrin produkte bimore sepse disa nga përbërësit mund të ndalojnë trajtimin e tyre, ka dëgjuar një konferencë për kancerin.

Pilulat e hudhrës, xhenxhefilit dhe xhinkos, për shembull, mund të vonojnë shërimin e plagëve të lëkurës kur përhapet kanceri i gjirit.

Kirurgja, Maria Joao Cardoso, tha që nuk kishte asnjë provë që terapia bimore ose kremrat funksionojnë në trajtim.

Nëse dyshoni, ishte më mirë të mos merrej asgjë, shton ajo.

“Mjekët duhet të jenë më proaktivë në pyetjen e pacientëve të tyre se çfarë tjetër ata po marrin kur trajtohen për kancer?”, i tha BBC, Cardoso, kirurg i gjirit në Qendrën e Kancerit Champalimaud në Lisbonë, Portugali.

Ajo tha se ishte veçanërisht e rëndësishme që pacientët gjithmonë kontrolloheshin me mjekët e tyre para se të provonin terapi plotësuese për kancerin që ishte përhapur në lëkurë.

Kjo ndodh në një në pesë raste të kancerit të gjirit – dhe më pak në kanceret e tjera.