Infektuar: 3356
Shëruar: 1874
Vdekur: 66
Aktiviteti fizik zvogëlon rreziqet e sëmundjes së zemrës

Aktiviteti fizik zvogëlon rreziqet e sëmundjes së zemrës

Lifestyle November 08, 2019 - 11:53
detajet

Ushtrimet e rregullta, mund të zvogëlojë inflamacionin dhe të ndihmojë mbrojtjen kundër sëmundjeve të zemrës, sugjeron një studim i ri.

Në hulumtimet e bëra mbi minj, shkencëtarët nga Spitali i Përgjithshëm i Masaçusets shikuan një grup brejtësish që vraponin çdo ditë mbi rutine dhe një grup që jo.

Minjtë që ushtroheshin çdo natë kishin nivele më të ulëta të një lloj qelize të sistemit imunitar që mund të shndërrohen në qelizat e bardha të gjakut.

Kjo uli rrezikun e tyre për inflamacion kronik, i cili kontribuon në formimin e pllakave që bllokojnë arteriet dhe mund të shkaktojnë sëmundje kardiovaskulare.