Infektuar: 5118
Shëruar: 2370
Vdekur: 108
Studim: Të mendosh shumë, mund të të bëjë të vdesësh më shpejt

Studim: Të mendosh shumë, mund të të bëjë të vdesësh më shpejt

Lifestyle October 18, 2019 - 16:26
detajet

Të menduarit shumë mund të jetë e dëmshme për shëndetin sipas një studimi që është botuar së fundi.

Studiuesit ekzaminuan trurin e disa personave të vdekur dhe zbuluan se ato përmbajnë nivele të ndryshme të një proteine të quajtur “pushim”.

Zyrtarët e shëndetit thonë se proteina ndihmon me aktivitetin e trurit.

Indet e trurit nga njerëzit që vdiqën në qindra e tyre kishin më shumë proteina sesa ata që vdiqën në vitet ’60 dhe ’70.

Autorët e studimit thonë se kjo tregon se si njerëzit me shenja të një aktiviteti të lartë mendor nuk jetuan për aq kohë sa ata që e kufizuan atë.

Studiuesit thonë se rezultatet sugjerojnë aktivitete të tilla si meditimi mund të jenë çelësi për të ndihmuar njerëzit të jetojnë më gjatë.

Studimi i Shkollës Mjekësore në Harvard u botua në revistën “Nature”.