Shpenzoni vetëm dy orë në javë në natyrë dhe do të jeni më të lumtur

Shpenzoni vetëm dy orë në javë në natyrë dhe do të jeni më të lumtur

Lifestyle korrik 13, 2019 - 17:01
Lexoni detajet

Pavarësisht se a ju pëlqen një vrap në park në mëngjes apo një ngjitje hiking në vikend, të gjithë e dimë se shpenzimi i kohës në natyrë mund të bëjë mrekulli për disponimin dhe shëndetin.

Por, deri tani nuk e kemi ditur saktësisht se sa kohë na nevojitet ta shpenzojmë në natyrë për t’i vërejtur efektet pozitive.

Tani, anketimi me 20,000 njerëz në Angli ka zbuluar se shpenzimi i vetëm dy orëve në javë në hapësira gjelbërimi mund t’i bëjë njerëzit të ndiheni më të shëndetshëm dhe më të lumtur.

Autorët e studimit kanë treguar se për një kohë të gjatë është ditur se natyra është e mirë për shëndetin mendor dhe fizik, por tani, duke ditur edhe kohën sa rekomandohet të qëndrojmë në natyrë, ne e kemi më të lehtë ta përmirësojmë shëndetin tonë.

Përfitimet e shëndetit që i sjell qëndrimi në natyrë aplikohen te gjithsecili, pavarësisht moshës, gjinisë, sëmundjeve afatgjate, etj.