Sa ujë duhet të pimë çdo mëngjes?

Sa ujë duhet të pimë çdo mëngjes?

Lifestyle qershor 18, 2019 - 10:26
Lexoni detajet

Të gjithë e dimë mirë që uji pastron zorrët dhe rrit aftësinë e lukthit që të thithë të gjitha materiet e nevojshme ushqyese nga ushqimi, transmeton 'Zëri.info'.

Shkencëtarë të shumtë nga vende të ndryshme kanë ardhur në përfundim që është ideale në mëngjes, sapo të zgjohemi dhe para se t’i lajmë dhëmbët dhe fytyrën, të pimë 600 ml ujë.

Pastaj nuk do të duhej të hanim asgjë ose të pinim gjatë 45 minutave të ardhshëm.

Pas kësaj kohe mund të hamë kafjall, ose që dy orët e ardhshme asgjë të mos fusin në organizëm.

Në rastin e tillë uji do të ndihmojë në eliminimin e helmeve nga organizmi ynë. Kjo, në rend të parë, vërehet në lëkurën e fytyrës dhe të trupit, e cila do të bëhet më e freskët dhe më e pastër. Megjithatë, nëse nuk fusim mjaft ujë në organizëm rritet rreziku nga sëmundje të ndryshme dhe probleme shëndetësore. /ZERI