Çfarë dëme shkakton marihuana?

Çfarë dëme shkakton marihuana?

Lifestyle February 20, 2019 - 09:04
Lexo detajet!

Tymosja e kanabisit në adoleshencë rrit rrezikun e prekjes nga depresioni dhe vetëvrasja, thotë një studim i ri. Hulumtuesit nga Amerika dhe Britania kanë zbuluar se droga lidhet me trurin e njerëzve dhe më vonë jep efektin në shëndetin mendor.

Në studimet e mëdha, ekspertët nga Universiteti i Oksfordit dhe Universiteti McGill vlerësuan se më shumë se gjysmë milioni të rritur në Britani dhe SHBA mund të shpëtonin nga çrregullimet e shëndetit mendor duke shmangur drogën në adoleshencë.

Ekipet kanë paralajmëruar se kanabis që është i ligjshëm në disa shtete amerikane dhe që përdoret nga miliona të rinj përbën rrezik me pasoja “shkatërruese”./RTK