5 shtetet në botë që e dënojnë tradhtinë

5 shtetet në botë që e dënojnë tradhtinë

Lifestyle tetor 17, 2018 - 12:52
Lexo detajet!

Të tradhëtosh bashkëshortin është ende e paligjshme në disa shtete.

Shumica e shteteve tradhëtinë bashkëshortore e përcaktojnë si akt mashtrimi, marrëdhënien seksuale mes një personi të martuar dhe një person tjetër përveç bashkëshortëve të tyre. Dënimet për këtë akt ndryshojnë shumë në varësi të vendndodhjes. Ja disa vende, sipas intv.al :
 
1-Arizona
Bashkëshorti juaj  dënohet deri në 30 ditë burg. Dhe jo vetëm ai do  të penalizohet, por edhe  personi tjetër.

2-Florida
Në një vend ku shumica del me bikini, si mund të përmbahesh? Nëse tradhëton  mund të bëjnë deri në dy muaj burg dhe gjobë 500 $.

3-Kansas
Marrëdhënia me dikë tjetër përveç bashkëshortit tuaj dënohet deri në një muaj në burg dhe me gjobë deri në 500 $. 

4-Illinois
Pasojat për tradhti bashkëshortore në Illinois shkojnë  deri në një vit burg për të dy ata që tradhëtojnë.

5. Massachusetts
Është konsideruar, sipas intv.al  një krim me një gjobë deri në $ 500 dhe dënim me burg deri në tre vjet.