Kjo është arsyeja përse fëmijët duhet t'i lejoni të qëndrojnë me qenë

Kjo është arsyeja përse fëmijët duhet t'i lejoni të qëndrojnë me qenë

Lifestyle tetor 01, 2018 - 20:59
Lexo lajmet e fundit nga vendi!

Një hulumtim tregon se qentë mund të bëjnë terapinë e të folurit më efektive dhe  njëkohësisht më argëtuese për fëmijët, trasnmeton Klan Kosova.

Studiuesit zbulojnë se qentë mund t’i vënë fëmijët më lehtë për të folur.

Për disa fëmijë, gjuha e të mësuarit mund të jetë shumë sfiduese, duke i bërë sesionet e terapisë së fjalës stresuese dhe jo shumë zbavitëse.

Por gjithçka ndryshon kur në vend të tyre vendoset një kafshë si qeni.

Studimi përfshiu 69 fëmijë me këtë problem. Studiuesit zbuluan se kur një qen terapeutik mori pjesë në seanca, fëmijët ishin më të aftë të imitonin sinjalet e komunikimit. Kjo përfshinte kopjimin e shprehjeve të fytyrës si ngushtimi i syve, mbyllja e syve, mbushja e faqeve me ajër dhe qeshur.

Hulumtuesit thanë në një njoftim për shtyp se nevojiten më shumë kërkime, veçanërisht me një grup më të madh fëmijësh, për të ditur se si do të jenë qentë e dobishme për terapinë për të ndihmuar fëmijët me gjuhë.