Jeni të martuar, ja fjalët që nuk duhet t’i thoni

Jeni të martuar, ja fjalët që nuk duhet t’i thoni

Lifestyle janar 30, 2018 - 09:44

Nuk ka marrëdhënie të përsosur.

Ka ardhur koha që bashkëshortët të bëjnë më të mirën mes tyre dhe të thonë gjithçka, por në fakt ka disa gjëra që nuk duhet t’i thoni kurrë.

 “Pse nuk jam martuar ende”, shumë prej nesh ia bëjnë vetes këtë pyetje dhe përgjigjja është dashuria, siguria dhe frika për të qenë vetëm. Megjithatë, ka shpërthime sporadike ndonjëherë kur martohesh, por ja cilat janë gjëra që nuk duhet t’ia thoni kurrë burrave tuaj!

- Asnjëherë mos i thuaj burrit “Budalla”: Kjo i bën të ndihen të pasigurt në lidhje me veten e tyre dhe ata mund të ushtrojnë këtë ndjenjë në situata të tjera. Mos harroni, ju duan dhe ndonëse ju mendoni se për ata s’keni shumë rëndësi.

Gjatë gjithë rrjedhës së martesës njerëzit do t’i kenë mendimet e tyre për burrin nëse është i mirë apo i keq. Megjithatë, kurrë nuk duhet të pajtoheni me një koment negativ të bërë nga dikush tjetër në lidhje me burrin tuaj. Për shembull, kurrë mos thoni gjëra të tilla si, “Nëna ime kishte të drejtë për ju, ju jeni …”. Kjo vetëm e ushqen sherrin dhe bashkëshorti juaj do të ndihet se edhe ju mendoni të njëjtën gjë. Në vazhdim do të paraqesim edhe disa fjalë e veprime të cilat assesi nuk guxoni t’i bëni e thoni nëse dëshironi martesë të shëndoshë.

- Kurrë, kurrë për asnjë arsye mos e krahasoni atë me ishin tuaj: Kjo mund të ngrejë disa spekulime se burri ka qenë i pabesë ose nuk është mbi ishin tuaj. Kjo mund ta bëjë burrin të ndihet i pasigurt në lidhje me veten e tij dhe mund të të konkurrojë për vëmendjen tuaj. Asnjëri nuk duhet të konkurrojë në një martesë kur ata e kanë fituar tashmë. Ju i keni unazat e kampionatit!

- Kurrë mos i thoni burrit juaj: “Të urrej”: Kjo ngjall shumë zemërim dhe mund të ngrejë pyetje nëse ju me të vërtetë e ndieni. Në fund të fundit, ju i keni premtuar për dashuri, nder dhe respekt. Shmangini këto fjalë.

- Kurrë mos i thoni se martesa është një gabim: Përsëri kjo mund t’i ngrejë dyshimet në lidhje me besnikërinë tuaj. Gjithashtu bashkëshorti mund të ndihet i pasigurt rreth lidhjes dhe dashurisë suaj. Ai gjatë gjithë kohës do të mendojë për këtë gjë, saqë në disa raste e mendon edhe ndarjen si zgjidhje të vetme.

- Asnjëherë mos mendoni me zë të lartë: Pse u martova?: Sepse ata do të mendojnë se ju nuk i doni dhe nuk e keni ndërmend të kaloni një jetë të mirë me të. Kini kujdes këtu, në qoftë se ata mendojnë kështu mund të përpiqen dhe mund që të bëjnë lëvizjen që nuk u përshtatet asnjërit. Përveç kësaj, ju duhet ta keni përgjigjen e kësaj pyetjeje që nga dita që pranuat të martoheshit. /ZËRi/