Ja pse duhet gjithmonë të mbani një këmbë jashtë batanijes tuaj gjatë natës

Ja pse duhet gjithmonë të mbani një këmbë jashtë batanijes tuaj gjatë natës

Lifestyle janar 07, 2018 - 22:05

A keni zgjuar ndonjëherë natën me një këmbë nën batanije dhe një që tenton të dalë?

Nëse veproni, jini të vetëdijshëm se ky është një reagim normal i trupit tuaj duke u përpjekur të bjerë gjumi.

Mbani këmbën tuaj jashtë nga batanija për të fjetur më mirë!

Studimet kanë treguar se kur temperatura e trupit bie ndjeshëm, kjo gjendje çon në lodhje fizike e cila është një sinjal për trurin: është koha për të shkuar në gjumë!

A e vëreni, kur fle, këmba juaj tenton të dalë nga mbulesa?

Sipas Shoqatës Amerikane të Gjumit, kjo këmbë “e zhveshur” promovon cilësi më të mirë të gjumit. Ky është një refleks natyror, por tani e dini se mund të kthehet në një tip shumë efektiv për pagjumësinë! Nuk ka më numërim të deleve, ju vetëm merrni këmbën tuaj nga batanije të bien në krahët e Morpheus më të shpejtë, transmeton lajmi.net.

Vetëm për shkak se ftohti promovon gjumin dhe gjumi është shumë e lidhur me temperaturën e trupit. Duke pasur këmbën jashtë nga batanija ftohet trupi kur temperatura e tij është shumë e lartë për të fjetur (sidomos në verë).

Për më tepër, shpesh është e këshillueshme që të mos kthehet në ngrohës në një dhomë gjumi para se të fle, sepse temperatura ideale e dhomës duhet të jetë rreth 54 deri 75 ° F.

Prandaj, temperatura e jashtme si dhe temperatura e trupit luajnë një rol të rëndësishëm në gjumë. Sa më e ulët të jetë temperatura e trupit, aq më e thellë gjumi.

Sekreti për një gjumë të përsosur është ndoshta në këmbë, ku një anastomoza arteriovenoze (lidhja mes një arterie dhe një vene) ndihmon në rregullimin e temperaturës së trupit.

Dhe të gjithë e dimë se venat luajnë një rol të rëndësishëm në mekanizmat e rregullimit të temperaturës.

Për shembull, kur një erë e freskët hollohet në pjesën e sipërme të këmbëve, ky veprim ftoh gjakun nën lëkurë.

Ky gjak e freskon pjesën e mbetur të trupit duke ulur temperaturën dhe duke dërguar një sinjal në tru që do të thotë se dëshiron të fle.

Anasjelltas, temperatura e lartë e trupit na bën më të gjallë dhe “të ngazëllyer”.

Pra, kur je i nxehtë, ka shumë gjëra që mund të bëni dhe me siguri nuk fle në atë kategori!

Kjo është ndoshta arsyeja pse njerëzit, pothuajse në mënyrë të pandërgjegjshme, mbajnë një këmbë jashtë mbulimit.