Qeni i Joe Bidenit kafshoi agjentët e Shërbimit Sekret të paktën 24 herë

Qeni i Joe Bidenit kafshoi agjentët e Shërbimit Sekret të paktën 24 herë

Kuriozitete February 22, 2024 - 10:01

“Commander”, qeni i presidentit amerikan Joe Biden kafshoi agjentët e Shërbimit Sekret Amerikan në të paktën 24 raste, tregojnë dokumentet e reja.

Të dhënat e Shërbimit Sekret Amerikan tregojnë shkallën në të cilën Shephardi gjerman shkaktoi kaos për truprojat presidenciale.

Një agjent i lartë vuri në dukje se kafshimet nënkuptonin se Shërbimi Sekret ndryshoi taktikat, duke i këshilluar agjentët që “të jepnin shumë hapësirë”, raporton BBC, transmeton Klankosova.tv.

Paralajmërimi erdhi disa muaj përpara se “Commander”, të largohej nga Shtëpia e Bardhë.

Dokumentet u zbuluan përmes kërkesave për Lirinë e Informacionit dhe u postuan në internet. Ata janë redaktuar shumë për të mbrojtur identitetin e agjentëve të Shërbimit Sekret dhe fshehtësinë e taktikave të tyre të sigurisë.

Ato tregojnë se të paktën 24 incidente kafshimi kanë ndodhur midis tetorit 2022 dhe korrikut 2023, duke përfshirë kafshimin e anëtarëve të Shërbimit Sekret në kyçin e dorës, parakrahut, bërrylit, belit, gjoksit, kofshës dhe shpatullës.

Dokumentet nuk regjistrojnë domosdoshmërisht të gjitha incidentet thumbuese që lidhen me Komandantin, pasi ato mbulojnë vetëm Shërbimin Sekret dhe jo të tjerët që punojnë në Shtëpinë e Bardhë ose stafin në Camp David në Maryland.

Kafsha shtëpiake e familjes Biden u largua nga Shtëpia e Bardhë në tetor të vitit të kaluar, një javë pasi një agjent i Shërbimit Sekret kërkoi trajtim mjekësor për një kafshim të rëndë.