E pazakontë: Njihuni me qytetin e vetëm në botë ku numëron vetëm një pallat

E pazakontë: Njihuni me qytetin e vetëm në botë ku numëron vetëm një pallat

Kuriozitete November 17, 2023 - 07:43

Whittier, Alaska është i vetmi qytet në botë, banorët e të cilit jetojnë të gjithë në një ndërtesë të vetme, të quajtur “Begitch Tower”.

Popullsia e përgjithshme e qytetit është 220 njerëz dhe të gjithë jetojnë në të njëjtin pallat.

Godina përbëhet nga 14 kate dhe përfshin pothuajse të gjitha shërbimet, si një shkollë, spital, supermarket, komisariatin e policisë, palestrën, kafene, e madje dhe një kishë.

Kjo formë e të jetuarit brenda një godine të vetme është zgjedhur nga rezidentët e Whittier, pasi për shkak të kushteve ekstreme të motit është e vështirë të lëvizësh jashtë në pjesën më të madhe të vitit.