Asteroidi i afrohet tokës si asnjë herë më parë

Asteroidi i afrohet tokës si asnjë herë më parë

Kuriozitete January 26, 2023 - 18:17

Një asteroid me madhësinë e një autobusi është vendosur të bëjë një nga afrimet më të afërta të regjistruara ndonjëherë sonte.

Shkëmbi hapësinor do të zmadhohet mbi majën jugore të Amerikës së Jugut menjëherë pas mesnatës (GMT).

E vendosur për të ardhur në vetëm 3 mijw e 600 kilometra mbi sipërfaqen e planetit.

Parashikohet të jetë i katërti më afër që kalon nga Toka që nga fillimi i regjistrimeve.

Por mos u shqetësoni shkencëtarët i kanë siguruar njerëzit se nuk ka nevojë për panik, pasi është e sigurt që do të humbasë.

Njerëzit mund të shikojnë takimin nga afër në Projektin Virtual Telescope nga ora 19:15 sot.

Besohet se asteroidi, i vlerësuar të jetë midis 3.7 dhe 8.2 metra i gjerë, nuk mund të bënte shumë dëme edhe nëse do të godiste.