Kjo mund të jetë pica më e madhe në botë [video]

Kjo mund të jetë pica më e madhe në botë [video]

Kuriozitete January 19, 2023 - 22:14

Një përpjekje për rekord botëror është duke u zhvilluar për të krijuar picën më të madhe në botë.

Sipas mediave të huaja, përcjell Telegrafi, një ushtri kuzhinierësh janë mbledhur në Los Angeles për të krijuar “një shfaqje të shijshme”.

Si fillim, feta të mëdha drejtkëndëshe brumi u shtrinë mbi sallë për të siguruar bazën për pica.

Salca e domates më pas u ‘shpërnda’ mbi sipërfaqe përpara se djathi dhe specat të shpërndaheshin sipër.

Pasi të përfundojë, pica do të mbulojë 14,101 metra katrorë hapësirë dhe do të shpërndajë 68,000 feta sapo të përfundojë.

Pizza Hut, pas përpjekjes për rekord botëror, konfirmoi se asnjë ushqim nuk do të shpërdorohet.

David Graves, president i kompanisë, u filmua duke shfaqur përpjekjen në zhvillim.

Përpjekja për rekordin botëror të Pizza Hut pason një përpjekje të ngjashme në “shtëpinë e picës” – Itali.

Më shumë se 400 kuzhinierë u takuan në Napoli në vitin 2016 për të krijuar një picë 1853 metra të gjatë, duke thyer rekordin për picën më të gjatë në botë.

Për të bërë krijimin e tyre magjik, kuzhinierët përdorën 2000 kg miell, 1600 kg domate, 2000 kg mocarela dhe 200 litra ujë.

Image

Image

Image

Image

Image

Image