Perëndeshës gjigande budiste në Japoni, maskë në fytyrë për t’u lutur për fundin e COVID-19

Perëndeshës gjigande budiste në Japoni, maskë në fytyrë për t’u lutur për fundin e COVID-19

Kuriozitete June 16, 2021 - 12:27

Punëtorët u ngjitën me shkallë në një statujë gjigande të një perëndeshë budiste në Japoni të martën për të vendosur një maskë të bërë me porosi në fytyrën e saj, një akt që do të thoshte të ishte një lutje për fundin e pandemisë së  koronavirusit.

Katër punëtorëve iu deshën tri orë për të mbajtur maskën e madhe me litarë në majë të statujës së bardhë të perëndeshës budiste Kannon – perëndeshës së Mëshirës – 57 m të lartë, në tempullin Houkokuji Aizu Betsuin në Prefekturën Fukushima.

Ata më pas e shpalosën maskën e bërë me pëlhurë rrjetë rozë, me përmasa 4.1 m me 5.3 m dhe peshë 35 kg, përgjatë gjysmës së poshtme të fytyrës së statujës.

Statuja, e ndërtuar 33 vjet më parë, është e zbrazët me një shkallë spirale që mund të ngjitet deri në lartësinë e shpatullës së perëndeshës. Njerëzit vizitojnë statujën, e cila mban një foshnjë, për t’u lutur për lindjen e sigurt të foshnjave dhe për të kërkuar bekime për të sapolindurit e tyre.

Menaxheri i tempullit Takaomi Horigane tha se punëtorët dolën me idenë për maskën e fytyrës gjatë diskutimeve për restaurimin e statujës pasi ajo u dëmtua nga një tërmet në shkurt./eo