Infektuar: 58088
Shëruar: 50953
Vdekur: 1456
Disa fakte që tregojnë se civilizimi suedez është komplet tjetër nivel

Disa fakte që tregojnë se civilizimi suedez është komplet tjetër nivel

Kuriozitete January 09, 2021 - 13:19

Që nga pemët që njoftojnë kur kanë nevojë për ujë deri te çdo ndërtim i bërë me kujdesin për të mos dëmtuar mjedisin, këto fakte do t’ju vërtetojnë se Suedia është shumë përpara të tjerëve.

Suedia është e famshme për shumë gjëra, si vetura e sigurt popullore, Volvo, pushimi i detyrueshëm i kafesë dhe filozofia Lagom për një jetë të ekuilibruar. Ky vend, plot histori të pasur, drejtohet nga qetësia dhe rregulli. Gjithçka është e menduar mirë këtu dhe e bërë me qëllim të jetesës së rehatshme jo vetëm për njerëzit, por edhe për peshqit dhe pemët.

Ndiqni foto galerinë më poshtë:

Burimi: Bright Side

ImageKa një pllakë të veçantë në metro që përmend artistin, ndihmësin dhe shtresën e pllakave.

Image

Kjo shenjë rrugore paralajmëron shoferët se mund të hasin këmbësorë të cilët janë “zhytur” thellë në celular, në Stokholm, Suedi

Image

Ky dyqan mobiljesh suedeze ka një banjo me derë të vogël për fëmijë.

Image

Ky park kombëtar në Suedi refuzoi të priste pemët që ishin në rrugën e urës, kështu që këmbësorët mund të ecin rreth tyre.

Image

Të ndërtosh në majë të ndërtesave - Stokholm, Suedi

Image

Dorezat e tualetit LED në një stacion treni në Suedi ndryshojnë ngjyrat duke ju treguar nëse janë të zëna apo të lira.

Image

Në një muze suedez (që është në mes të askundit) kanë stola që karikojnë telefonin pa tel dhe shpërndajnë Wi-Fi falas.

Image

Fermat suedeze punojnë në bazë të vetë-shërbimit.

Image

Rafti i letrës higjenike në një restorant suedez.

Image

Në Suedi, pemët mund të dërgojnë mesazh kur kanë nevojë për ujë duke përdorur një sensor lagështie të implantuar.

Image

Kjo karrocë në Suedi ka rrota magnetike që të mos rrëshqasë në shkallët lëvizëse.

Image

Koshat e riciklimit para kalasë suedeze 500-vjeçare janë pikturuar për t'u kombinuar dhe bërë një me sfondin.

Image

Tabela që tregon rrugën suedeze, "Pyramid Street" është shkruar në një stil piramidale.

Image

Në një urë në Stockholm

 

Image

Tuneli Brunkeberg (Stokholm, Suedi) është një rrugë e shkurtër 758 metra e gjatë për çiklistët dhe këmbësorët përmes një kreshte në qendër të qytetit.

 

Image

Një nivel tjetër i infrastrukturës, këto shkallë në Suedi

 

Image

Thelbi i kulturës suedeze në një foto

 

Image

Një banjo publike në Stokholm.