Infektuar: 58088
Shëruar: 50953
Vdekur: 1456
Pas 420 vitesh rikthehet shitja e verës në pallatet e Firencës

Pas 420 vitesh rikthehet shitja e verës në pallatet e Firencës

Kuriozitete January 09, 2021 - 10:58

"Vrimat e verës" janë dritare të vogla në pallatet e Firences të pajisura me një derë e cila, gjatë murtajës së vitit 1600, i lejoi prodhuesit e verës ta shesin atë me pakicë duke shmangur çdo kontakt të drejtpërdrejtë me blerësin.

Sot, për të njëjtën arsye si atëherë, disa dritare vere janë rikthyer në biznes duke i lejuar kalimtarët të shijojnë një gotë të mirë në siguri të plotë, pije dhe madje edhe duke marrë ushqim. /Zëri